Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie Bodemverbetering

In het waterwingebied van Haarlo en Olden Eibergen is de Stichting HOEduurzaam actief. Samen met boeren, Vitens, provincie, gemeente, waterschap en andere partijen proberen zij tot een duurzame verbetering van de bodem te komen en daarmee een betere landbouw, waterwinning en biodiversiteit te realiseren.

Op de excursie staat het verbeteren van het organisch stofgehalte van de bodem centraal. HOEduurzaam deelt hun ervaringen met o.a. gebruik van goede vanggewassen, wisselteelt en toevoegen van rijk organisch materiaal zoals compost en biomassa zoals sloot- en bermmaaisel. Daarbij komt de bedrijfseconomische haalbaarheid uiteraard ook aan bod.

12 oktober 2022 | 13:30 16:30

Gratis Deelname is gratis mits u daadwerkelijk aanwezig bent bij de activiteit of uiterlijk 48 uur voor aanvang annuleert. Als dat niet het geval is, kan VALA de deelnamekosten van € 25 alsnog bij u in rekening brengen.

Data en Locatie

  • Woensdag 12 oktober 2022: Haarlo

Deze excursie wordt mede mogelijk gemaakt dankzij provinciale en Europese subsidie.


 

Aanmelden

Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers per excursie. Bij meer aanmeldingen dan plaatsen, krijgen agrariërs uit grondwaterbeschermingsgebieden voorrang.