Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Poelencursus boomkikker

17 september 2022 | 12:30 16:00

Woont u in een gebied waar de boomkikker nog voorkomt? Dan is deze cursus zeker interessant voor u. We starten met een presentatie waarin u aan de hand van fraaie foto’s meer over deze typisch Achterhoekse soort leert, evenals zijn ideale leefomgeving. Vervolgens gaan we het veld in. We bezoeken een aantal poelen in de omgeving om samen te bespreken wat een poel geschikt maakt voor de boomkikker en welke beheer- of inrichtingsmaatregelen zinvol zijn. In deze tijd van het jaar maakt u daarbij een goede kans zelf boomkikkers te zien.

De cursus wordt verzorgd door de ecoloog van VALA, Jan Stronks, die al sinds 1988 betrokken is bij het boomkikkeronderzoek in de Achterhoek.

Gratis Deelname is gratis mits u daadwerkelijk aanwezig bent bij de activiteit of uiterlijk 48 uur voor aanvang annuleert. Als dat niet het geval is, kan VALA de deelnamekosten van € 25 alsnog bij u in rekening brengen.

Data en Locatie

  • Zaterdag 17 september 2022: Neede

Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt dankzij provinciale subsidie.

Aanmelden

Er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers, mits woonachtig in het verspreidingsgebied van de boomkikker. Bij meer aanmeldingen dan plaatsen, krijgen deelnemers ANLb met poelbeheer voorrang.