Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus Hakhoutbeheer (VOL)

Op de theorieavond starten we met een uitleg over het ontstaan van het hakhoutbeheer en ontdekt u welke waarde hakhoutbeheer heeft voor de biodiversiteit. Welke soorten profiteren van deze vorm van beheer? Wat is de meerwaarde ten opzichte van bomenrijen of bos? Teveel zagen in een houtsingel of bosje is niet de bedoeling, te weinig zagen levert ook niet het gewenste resultaat. U leert hoe u hier een goede balans in kunt vinden en welke waardevolle soorten het best gespaard kunnen worden. 

Tijdens de excursie gaan we een aantal locaties samen bekijken. Zo bezoeken we locaties waar onlangs gezaagd is, een locatie met achterstallig onderhoud en laten we enkele waardevolle soorten zien. We nemen ruim de tijd om met elkaar in gesprek te gaan over wat we zien. 

Onze ecoloog Jan Stronks verzorgt de theorieavond. Bij de excursie is naast Jan ook een gebiedscoördinator van VALA aanwezig. Voor de duidelijkheid: dit betreft géén zaagcursus. 

20 oktober 2022 | 20:00 22:00

Gratis Deelname is gratis mits u daadwerkelijk aanwezig bent bij beide activiteiten of uiterlijk 48 uur voor aanvang annuleert. Als dat niet het geval is, kan VALA de deelnamekosten van € 25 alsnog bij u in rekening brengen.

Data en Locatie

  • Donderdag 20 oktober 2022 (deel 1: theorie): Vorden
    • De theorieavond is van 20.00 tot uiterlijk 22.00 uur.
  • Zaterdag 22 oktober 2022 (deel 2: excursie): Hengelo (Gld.)
    • De excursie is van 9.30 tot circa 12.00 uur.

Deze cursussen worden mede mogelijk gemaakt dankzij provinciale subsidie.

 

Aanmelden

De cursus bestaat uit 2 delen, bij aanmelding verwachten we u op beide data. Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers. Bij meer aanmeldingen dan plaatsen, krijgen deelnemers ANLb met hakhoutbeheer voorrang.