Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus Poelen (VOL!)

23 april 2022 | 12:30 16:00

Deze cursus is voor iedereen die een poel heeft en graag meer wil weten over goed onderhoud en de soorten die van een poel kunnen profiteren. Denk bijvoorbeeld aan de kamsalamander, kleine watersalamander of groene kikker.

We starten met een presentatie waarin u leert welke kenmerken een goed beheerde poel heeft en welke soorten hier gebruik van maken. Vervolgens gaan we het veld in. We bezoeken een aantal poelen in de omgeving om samen te bespreken welke beheer- of inrichtingsmaatregelen zinvol zijn. Daarbij gaan we zeker op zoek naar eitjes van de kamsalamander.

Onze ecoloog Jan Stronks verzorgt deze cursus. Daarnaast is ook een van de gebiedscoördinatoren van VALA aanwezig.

Gratis Deelname is gratis mits u daadwerkelijk aanwezig bent bij de activiteit of uiterlijk 48 uur voor aanvang annuleert. Als dat niet het geval is, kan VALA de deelnamekosten van ‚ā¨ 25 alsnog bij u in rekening brengen.

Data en Locatie

  • Zaterdag 23 april 2022: AaltenAanmelden

Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers. Bij meer aanmeldingen dan plaatsen, krijgen deelnemers ANLb met poelbeheer voorrang. Woont
u in een gebied waar de boomkikker nog voorkomt? Dan adviseren we u vooral om in september mee te doen met de poelencursus specifiek
voor deze soort.