Laden Evenementen

« Alle Evenementen

CURSUS HAKHOUTBEHEER HENGELO

25 oktober 2023 | 13:00 16:30

Locatie Hengelo (gld)

Heeft u een houtsingel, struweelhaag of bosje en wilt u meer weten hoe u deze goed beheert? Dan is deze cursus zeker iets voor u!

We starten de cursus met een uitleg over het ontstaan van hakhoutbeheer en de waarde voor de biodiversiteit: welke soorten profiteren van deze vorm van beheer. Vervolgens gaan we in op de aandachtspunten bij het beheer. Te veel zagen is niet de bedoeling, te weinig zagen levert ook niet het gewenste resultaat. U leert hoe u hier een goede balans in kunt vinden en welke waardevolle soorten het best bespaard kunnen worden.

We ronden af met een praktijkdeel buiten. Daar gaan we samen in gesprek om het geleerde uit de cursus te vertalen naar een houtsingel die onderhoud nodig heeft. Voor de duidelijkheid: dit betreft géén zaagcursus.

Onze gebiedscoördinatoren Karen Hinkamp en Wilfried Berendsen geven deze cursus samen.

Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers per cursus (het minimum is 8 aanmeldingen). Bij meer aanmeldingen dan plaatsen, krijgen deelnemers ANLb met hakhoutbeheer voorrang. Meld u zich hieronder aan.

Deelname is gratis Deelname is gratis, mits u daadwerkelijk aanwezig bent bij de activiteit of uiterlijk 3 werkdagen voor aanvang annuleert door een mail te sturen naar info@de-vala.nl. Als dat niet het geval is, kan VALA alsnog de deelname kosten van € 50 bij u in rekening brengen.