Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

CURSUS KRUIDENRIJK AKKERBEHEER LOCHEM

13 september 2023 | 13:00 16:30

Locatie Lochem

Deze cursus richt zich op het beheer van kruidenrijke graanakkers en akkerranden. U leert over mengselkeuze, aanleg en beheer. Omgaan met probleemsoorten komt ook aan bod, net als inpasbaarheid in de bedrijfsvoering.

De cursus zal bestaan uit een informatieve presentatie met aansluitend een bezoek aan een perceel met akkerbeheer. Rob Geerts (vegetatiedeskundige bij Wageningen University & Research) verzorgt de cursus. Daarnaast vertellen agrariërs Jos te Bulte (locatie Lochem) en Ben Simmelink (locatie Winterswijk) over de oogst en afzet van hun kruidenrijke akkers.

Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers per cursus (het minimum is 8 aanmeldingen). Bij meer aanmeldingen dan plaatsen, krijgen deelnemers ANLb met akkerbeheer voorrang. Beide data betreffen dezelfde cursus, het heeft daarom geen meerwaarde om u aan te melden voor meerdere bijeenkomsten. Meld u zich hieronder aan.

Deelname is gratis Deelname is gratis, mits u daadwerkelijk aanwezig bent bij de activiteit of uiterlijk 3 werkdagen voor aanvang annuleert door een mail te sturen naar info@de-vala.nl. Als dat niet het geval is, kan VALA alsnog de deelname kosten van € 50 bij u in rekening brengen.