Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

CURSUS KRUIDENRIJK GRASLAND VORDEN

6 juni 2023 | 13:00 16:30

Locatie Vorden

In deze cursus leert u hoe maaien, bemesten en beweiden invloed hebben op de kruidenrijkdom van uw graslandperceel en hoe u kunt bepalen welke maatregelen relevant zijn voor uw eigen graslandpercelen. In veel situaties kunnen aanpassingen in het beheer zorgen voor bloemrijke percelen, die daardoor veel aantrekkelijker zijn voor insecten en vogels.

De cursus zal bestaan uit een informatieve presentatie met aansluitend een praktijkdeel buiten. Rob Geerts (vegetatiedeskundige bij Wageningen University & Research) verzorgt de cursus. Daarnaast vertelt melkveehouder Martijn te Brake uit Winterswijk hoe hij kruidenrijk grasland inpast in zijn bedrijfsvoering.

Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers per cursus (het minimum is 8 aanmeldingen). Bij meer aanmeldingen dan plaatsen, krijgen deelnemers ANLb met graslandbeheer voorrang. Alle data betreffen dezelfde cursus, het heeft daarom geen meerwaarde om u aan te melden voor meerdere bijeenkomsten. Meld u zich hieronder aan.

Deelname is gratis Deelname is gratis, mits u daadwerkelijk aanwezig bent bij de activiteit of uiterlijk 3 werkdagen voor aanvang annuleert door een mail te sturen naar info@de-vala.nl. Als dat niet het geval is, kan VALA alsnog de deelname kosten van € 50 bij u in rekening brengen.