Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VOL! CURSUS POELBEHEER – VOL!

19 mei 2023 | 13:00 16:30

Locatie Halle

Deze cursus is voor iedereen die een poel heeft en graag meer wil weten over goed onderhoud en de soorten die van een poel kunnen profiteren. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere soorten als de kamsalamander, knoflookpad of boomkikker. Maar ook de vaker voorkomende kleine watersalamander of groene kikker.

We starten met een presentatie waarin u leert welke kenmerken een goed beheerde poel heeft en welke soorten hier gebruik van maken. Vervolgens gaan we naar buiten. We bezoeken een of meer poelen om samen te bespreken welke beheer- of inrichtingsmaatregelen zinvol zijn. Onze ecoloog Jan Stronks (Staring Advies) verzorgt deze cursus.

Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers per cursus (het minimum is 8 aanmeldingen). Bij meer aanmeldingen dan plaatsen, krijgen deelnemers ANLb met poelen voorrang. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Deelname is gratis Deelname is gratis, mits u daadwerkelijk aanwezig bent bij de activiteit of uiterlijk 3 werkdagen voor aanvang annuleert door een mail te sturen naar info@de-vala.nl. Als dat niet het geval is, kan VALA alsnog de deelname kosten van € 50 bij u in rekening brengen.

Locatie Halle